Sütü tencereye alın ve üzerine pudingi ekleyin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve margarini ekleyin. 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Bisküvileri iri parçalara kırın, pudinge ekleyin ve karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Soğuyan pudingli karışımı iki pişirme kağıdı arasında merdane ile 1 cm kalınlığında açın. 8 cm çapında bir kalıp ile yuvarlak şekiller kesin. Dairelerin dışında kalan pudingleri pişirme kağıdından ayırıp toparlayın. Dairelerin orta kısımlarını 1,5 cm çapındaki kalıp ile kesip çıkarın. Pişirme kağıdı ile birlikte tepsiye alın ve dondurucuya koyun. Kalan karışımı da aynı şekilde hazırlayıp dondurucuya koyun ve 1-2 saat bekletin.
Çilek ve muzları halka şeklinde dilimleyin. Glazürü kaseye alın, üzerine sütü azar azar ekleyerek iyice karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesin ve tatlıların üzerine şeriler şeklinde sıkın. Bekletmeden Antep fıstığı serpin, muz ve çilek dilimlerini sıralayın ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar