25x25 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, yumurta akı ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine un karışımı ve şekerli vanilini ekleyip orta devirde 1 dakika çırpın. Hamuru pişirme kağıdının üzerine alın, kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan kekten 8x17 cm boyutlarında bir parça kesin. 11x20 cm boyutlarında bir parça daha kesip mutfak havlusu ile üzerlerini kapatın.
Süt ve yumurta sarısını bir tencereye alın. El çırpıcısı veya kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine puding poşetini ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Üzerine fındık kırığı ve hazırladığınız pudingi ilave edip 2 dakika daha çırpın.
Kalıbın iç kısmını streç film ile kaplayın. Kestiğiniz küçük kek parçasını kalıbın tabanına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız puding karışımını döküp kaşık ile düzeltin. Üzerine büyük kek parçasını kapatın. Buzdolabında bekletin. Servisten 3 saat önce tatlıyı buzdolabının dondurucu bölümüne koyun.
Tatlıyı dondurucudan alıp kalıptan çıkarın. Streç filmini çıkarıp ters çevirerek servis tabağına alın. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesin ve pastanın üzerine şekilli olarak sıkarak süsleyin. Üzerine kelebek şeklindeki pasta süslerini yerleştirin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar