Kalıba dilimli tabanı takın ve margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Pandispanya un, yumurta, su, sıvı yağ ve kakaoyu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Çikolata parçalarını ilave edin ve düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamurun yarısını kalıba dökün ve pişirin. Kalan hamurun üzerini kapatıp bekletin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Kalan hamuru aynı şekilde pişirin.
Sütü bir çırpma kabına alın ve üzerine Crème Olé poşetini boşaltın. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.
Soğuyan pandispanya halkalarının birini yarısını kesin, diğerinin de 1/4'ünü kesip çıkarın. "3" rakamı şeklinde servis tabağına yerleştirin. Pandispanyaları enlemesine ortadan ikiye kesin. Servis tabağındaki pandispanyaların üzerine Crème Olé'yi sürün. Üzerine ananas, badem ve beyaz çikolataları sıralayın. Üzerine ikinci kat pandispanyaları kapatın.
Sütü bir çırpma kabına boşaltın. Üzerine krem şanti poşetlerini ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın. Krem şantinin 1/3'ü ile pastayı kaplayın. Kalan krem şantiyi 3 eşit miktara bölün. İlk krem şantiye sarı ile kırmızı jel renklendirici ilave ederek turuncu renk elde edin. İkinci krem şantiye kırmızı ile mavi ekleyerek mor, üçüncü krem şantiye de mavi ile sarı ilave ederek yeşil renk elde edin. Ayrı ayrı yıldız uçlu krema sıkma torbalarına doldurun ve pastayı süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta