Un, kakao ve hamur kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırın. Sütü bir kaseye alın, üzerine elma sirkesini ekleyin ve 10 dakika bekletin. Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Yumurta aklarını cam veya metal bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde çırpmaya başlayın. Bir su bardağı toz şekerin yarısını azar azar ilave edin, kar haline gelinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın. Yumurta sarıları, kalan yarım su bardağı toz şeker ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile 1-2 dakika çırpın. Sıvı yağ ve beklettiğiniz sirkeli sütü ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Gıda boyasını ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız yumurta aklarını hamura azar azar ekleyerek spatula yardımı ile alttan üste doğru söndürmeden karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından alın, 10 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Krem şantiyi krema, taze beyaz peynir, pudra şekeri ve süt ile 3-4 dakika çırpın.
Soğuyan kekin üst kısmındaki bombeyi bıçak ile keserek düzleştirin. Kestiğiniz parçayı süslemede kullanmak için ayırın. Keki enlemesine iki eşit parça elde edecek şekilde kesin. Üst katı ters çevirerek servis tabağına alın. Hazırladığınız kremanın yarısını üzerine yayın. İkinci kat keki üzerine kapatın. Kalan krema ile pastayı kaplatın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Ayırdığınız kek parçasını eliniz ile ufalayın. Pastanın üzerine ve yanlarına serpip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta