Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, yumurta sarısı ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Üzerine margarin, süt, şekerli vanilin, kakao ve un karışımını ilave edip 1-2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından alın ve 10 dakika sonra kalıptan çıkarın. Soğumaya bırakın.
Kivileri soyun ve küp şeklinde kesin. Süt, margarin ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Yeşil jel renklendiriciyi ilave edip çırpın. Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. Alt katı servis tabağına alın ve süt ile ıslatın. Üzerine pasta kreması yayın, kivi sıralayın ve Antep fıstığı serpin. İkinci katı kapatın, işlemi tekrarlayın ve son kat keki kapatın. Pastayı kalan pasta kreması ile kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 110 °C
Turbo pişirme: 100 °C
Yumurta akı ve tuzu cam veya çelik bir kaba alın ve mikserin en yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar yaklaşık 3 dakika çırpın. Mikserin en düşük devrinde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. İki adet krema sıkma torbasının iç kısımlarına şeritler halinde, birine kırmızı, birine de mavi jel renklendirici sıkın. İçlerine yumurta aklı karışımı paylaştırın, fırın tepsisine aralıklarla sıkın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından alın ve soğumaya bırakın.
Ahududu, böğürtlen, toz şeker, su ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Servisten önce orman meyveli sosu pastanın üzerine dökün. Üzerine hazırladığınız bezeleri sıralayın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta