Kalıbın tabanını margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Ambalajdan çıkan un karışımını çırpma kalıbına boşaltın. Üzerine margarin, yumurta ve sütü ekleyip mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan keki servis tabağına alın. Kenarından 1 cm pay kalacak şekilde kaşık yardımı ile 0,5 cm derinliğinde oyun. Kek kırıntılarını bir kasede iyice ufalayın. Küp şeklinde kesilmiş çilekleri tabanın oyulan kısmına kaşık ile iyice yayın ve üzerine paketin içinden çıkan çikolata parçalarını serpin.
Sütü çırpma kabına alın ve üzerine krema karışımını ilave edin. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Kremayı eşit miktarda 4 ayrı kaba bölün. Her kremaya ayrı renk jel renklendirici ekleyin ve mikser ile kısa bir süre çırpın. 4 farklı renkteki kremayı köstebek pasta tabanının üzerine, orta kısım kubbe olacak şekilde, yana yana ve uzunlamasına koyun.
Ufalanmış kek kırıntılarına renkli çubukları ekleyin ve karıştırın. Kremanın üzerine hafifçe bastırarak ve kremayı tamamen kaplayacak şekilde serpin. Pastayı buzdolabına alın ve yaklaşık 2 saat bekletin. Süre sonunda dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta