Krema, süt, yoğunlaştırılmış süt, toz şeker ve şekerli vanilini çelik bir kaba alın. Tel el çırpıcısı ile yaklaşık 1 dakika iyice karıştırın. Üzerini streç film ile kapatıp dondurucuya alın. 30 dakikada bir tel çırpıcı ile kenarlarda donan kısımları sıyırarak iyice karıştırın. Bu işlemi 4 kez tekrarlayın. Donmaya başlayınca streç filmi doğrudan dondurmanın üzerine yapıştırın. Daha sonra 5-6 saat donmaya bırakın.
Ahududu, böğürtlen, toz şeker, su, nişasta ve limon kabuğu rendesini bir tencereye alıp karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Süre sonunda dondurmayı servis kaşığı ile kaselere alın. Üzerlerine orman meyveli sos döküp bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar