Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar 3-4 dakika çırpın. Süt, margarin veya tereyağı, sıvı yağ, şekerli vanilin, portakal veya limon kabuğu rendesi ve sade kek karışımını ilave edip önce düşük sonra yüksek devirde 3 dakika daha çırpın. Kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 60 dakika
Fırından aldığınız keki 10 dakika bekletip kalıptan çıkartın. Soğutup üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta