Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 200 °C
Turbo pişirme: 200 °C
Un, buğday nişastası, tuz ve hamur kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Yumurta akları ve 1 çay bardağı toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 1-2 dakika çırpın. Üzerine yumurta sarılarını ilave edip spatula yardımı ile söndürmeden karıştırın. Hazırladığınız un karışımını azar azar ilave ederek spatula yardımı ile hamur haline gelinceye kadar alttan üste doğru yavaşça karıştırın. Hazırladığınız hamuru 1,5 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine 10 cm uzunluğunda aralıklı sıkın. Üzerlerine toz şeker serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Sütü bir tencereye alın ve üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Çilekleri iri küpler şeklinde kesin. Soğuyan muhallebiyi bir çırpma kabına alın, üzerine kremayı ilave edin ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Çilek ve fındık kırıklarını ekleyip kaşık ile karıştırın. Kedidili bisküvilerin yarısını süte batırıp çıkarın ve kalıbın tabanına sıralayın. Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın. Kalan kedidili bisküvilerini ıslatarak üzerine sıralayın ve kalan kremayı yayın. Üzerini düzeltin ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Çilek ve fındık kırığı ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar