Sakızlı muhallebiyi 3,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ekleyip ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğutun ve mikser ile 3-4 dakika çırpın.
7 su bardağı sütü toz şeker ile karıştırarak kaynatın. 1 dakika kaynatıp ocaktan alın, arada karıştırarak ılıtın. Ilıyan sütü geniş bir tepsiye alın, güllaç yapraklarını tek tek süte batırarak ıslatın. 3 adet ıslatılmış güllaç yaprağını tepsiye üst üste koyun, üzerine sakızlı muhallebinin 1/3'ini kaşıkla yayın ve Antep fıstığı serpin. Tekrar güllaç yaprakları koyarak aynı sıralama ile 3 kat sakızlı muhallebi olacak şekilde sıralayın. En üste güllaç yaprakları gelecek şekilde tamamlayın. Kalan sütü üzerine dökün.
Soğutup Antep fıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar