Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta akını bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Yumurta sarısı, toz şeker, süt, tereyağı, şekerli vanilin ve un karışımını ayrı bir çırpma kabına alın ve 2 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız yumurta akını ekleyip mikserin düşük devrinde kısa bir süre çırpın. Hamurun 1/3'ünü kalıba koyun, kaşık ile yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından aldığınız keki bekletmeden pişirme kağıdı ile birlikte kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Kalıba yeni bir pişirme kağıdı serin ve kalan hamurun yarısını koyup aynı şekilde pişirin. En son kalan hamuru da pişirip 3 adet ince kek elde edin.
3 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarin ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun. Daha sonra çırpma kabına alın ve mikser ile düşük devirde 5 dakika çırpın. Üzerine çilek ve bademleri ekleyip kaşık ile karıştırın.
Çilek püresi, toz şeker ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Soğuyan keklerin pişirme kağıtlarını çıkarın. Kekin ilk katını kalıbın içine oturtun. Üzerine hazırladığınız sakızlı muhallebinin 1/3'ünü yayın. İkinci kat keki yerleştirin ve tekrar muhallebi yayın. En son kat keki üzerine kapatıp kalan muhallebiyi üzerine yayın ve düzeltin. Üzerini streç film ile kapatıp dondurucuda 4-5 saat bekletin.
Pastayı dondurucudan çıkarıp 15 dakika bekletin ve kalıptan çıkarın. Servis tabağına alın ve üzerine çilekli sosu yayın. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta