Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Kaşar peynirini kalın şeritler şeklinde kesin. Unu bir kaba eleyin. Üzerine hızlı maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Süt, sıvı yağ, tuz ve yumurta akını ilave edip yoğurun. Hamuru 10 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı merdane ile 10 cm uzunluğunda ve 5 cm genişliğinde açın. Üzerlerine tereyağı sürün, birer adet salam ve kaşar peyniri koyup rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Pişirmenin 15. dakikasında üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Ilık olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi