Sütü bir tencereye alın ve üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 15-20 dakika soğutun. Muhallebiyi çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 5 dakika çırpın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
12 adet metal muffin kalıbı veya ısıya dayanıklı kaseyi margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Margarini kısık ateşte eritin. 4 adet yufkayı, aralarına eritilmiş margarin sürerek üst üste koyun. Daha sonra 12 adet kare elde edecek şekilde kesin. Toplamda 24 adet kare yufka elde edeceksiniz. 2 adet yufka karesini, köşeler birbirine çapraz olacak şekilde kalıba oturtun. Yufkaların tamamını bu şekilde kalıplara yerleştirin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğutun ve servis tabaklarına alın.
Çiçek yufka kaselerinin içine ahududu ve badem sıralayıp üzerlerine sakızlı muhallebiyi dökün. Üzerlerini ahududu ve Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar