Unu derin bir kaba eleyip mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz ve suyu ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 45 dakika bekletin.
Süre sonunda hamuru az unlanmış tezgaha alın ve kısa bir süre yoğurun. 10 eşit parçaya bölün ve üzerini bir bez ile kapatın. Her birini hafif unlanmış tezgahta merdane ile 12 cm çapında açın. Yapışmaz yüzeyli tavayı orta ateş üzerinde ısıtın ve açtığınız hamurları teker teker arkalı önlü pişirin. Pişirdiğiniz hamurları ortadan ikiye katlayın ve şekil alması için bu şekilde soğumaya bırakın.
Patlıcan ve kabağı dilimleyin. Sıvı yağı bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtın. Patlıcanları ve kabakları kızartın.
Rendelenmiş domates, tuz ve ikiye böldüğünüz sarımsakları bir tencereye alın. Orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve toz biberi ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan tortillaların içerisine sebzeleri yerleştirin ve üzerlerine hazırladığınız sostan dökerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi