Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Daha sonra enlemesine ikiye kesin.
1 adet şeftalinin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, üzerine bir miktar pasta kreması sürün, küp şeftalileri sıralayın ve bademleri serpin. İkinci kat pandispanyanın iç yüzeyine ince bir tabaka pasta kreması sürün ve diğer pandispanyanın üzerine kapatın. Kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın ve süsleyin. Pastayı buzdolabında 1 saat bekletin.
2 adet şeftaliyi yıkayıp kurulayın, keskin bir bıçak ile ince dilimleyin. Bu dilimleri pastanın üzerine, dıştan içe doğru çiçek şeklinde sıralayın. Toz şeker ve suyu bir kaba alın. Nişastayı azar azar ilave ederek el çırpıcısı ile 1-2 dakika karıştırın. 10 dakika bekletip tekrar karıştırın ve kaşık ile şeftalilerin üzerine yayın. Antep fıstığı ile süsleyip buzdolabında 1-2 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta