Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağı ve soğuk suyu ilave edin. Parmak uçlarınız ile ovalayarak karıştırın. Hamur haline gelmeye başlayınca ısınmasına izin vermeden hızlıca toparlayın. Streç film üzerine alıp eliniz ile bastırarak 15 cm çapına getirin. Hamuru streç filme sarın, buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.
Şeftalileri yıkayıp kurulayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın ve 3 mm kalınlığında dilimleyin.
2 yemek kaşığı toz şeker ve öğütülmüş bademleri bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hamuru buzdolabından çıkarıp pişirme kağıdı üzerine alın. Merdane ile 30 cm çapında açın. Hamuru pişirme kağıdı ile birlikte kaldırıp fırın tepsisine koyun. Üzerine şekerli badem karışımını serpin. Şeftali dilimlerini hamurun kenarlarında 2 cm boşluk bırakarak sıralayın. Kenarlarda boş bıraktığınız hamurları kaldırıp şeftalilerin üzerine doğru kapatın. Yumurta akı ve sütü çatal ile çırpıp kenarlarına sürün. Kalan 1 yemek kaşığı toz şekeri şeftalilerin ve hamur kısmının üzerine serpip pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay