Kalıbın tabanını margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un karışımını çırpma kalıbına boşaltın. Üzerine margarin, yumurta ve sütü ekleyip mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
3 adet şeftalinin kabuklarını soyup ince dilimleyin ve tencereye alın. Üzerine su, mısır nişastası ve toz şekeri ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Kaynama başlayınca 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan keki servis tabağına alın. Kenarından 1 cm pay kalacak şekilde kaşık yardımı ile 0,5 cm derinliğinde oyun. Kek kırıntılarını bir kasede iyice ufalayın. Soğuyan şeftali dilimlerini tabanın oyulan kısmına sıralayın.
Ayırdığınız şeftaliyi küçük küpler şeklinde doğrayın. Sütü çırpma kabına alın ve üzerine krema karışımını ilave edin. Mikser ile yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Çikolata parçaları ve doğradığınız şeftaliyi ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Kremayı şeftalilerin üzerinden başlayarak tabanı tamamen kaplayacak şekilde yayın ve kubbe şekli verin. Ufalanmış kek kırıntılarını kremanın üzerine hafif içe bastırarak ve kremayı tamamen kaplayacak şekilde serpin. Pastayı buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletin sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta