Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağı ve soğuk suyu ilave edin. Parmak uçlarınız ile ovalayarak karıştırın. Hamur haline gelmeye başlayınca ısınmasına izin vermeden hızlıca toparlayın. Streç film üzerine alıp eliniz ile bastırarak biraz inceltin. Hamuru streç filme sarın, buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.
Şeftalileri yıkayıp kurulayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın ve 3 mm kalınlığında dilimleyin.
2 yemek kaşığı toz şeker ve öğütülmüş bademleri bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hamuru buzdolabından çıkarın ve 4 eşit parçaya bölün. Her birini pişirme kağıdı üzerine alın ve merdane ile 18 cm çapında açın. Fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine şekerli badem karışımını serpin. Şeftali dilimlerini hamurların kenarlarında 2-3 cm boşluk bırakarak sıralayın. Kenarlarda boş bıraktığınız hamurları kaldırıp şeftalilerin üzerine doğru kapatın. Yumurta akına 1 tatlı kaşığı sütü ekleyip çatal ile iyice çırpın ve fırça ile galettelerin kenarlarına sürün. Kalan 1 yemek kaşığı toz şekeri üzerlerine serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay