Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.
2 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kayısı ve fındık kırığını ilave edin, karıştırın ve soğumaya bırakın.
1 çay bardağı sütün içine toz şekeri ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. İlk katını servis tabağına alın ve şekerli sütün yarısı ile ıslatın. Soğuyan pudingi el çırpıcısı le karıştırıp pandispanyanın üzerine yayın.
İkinci kat pandispanyayı bıçak ile inek kafası şeklinde kesin. Servis tabağındaki pudingli pandispanyanın üzerine koyun. Kalan pandispanya parçalarından 2 adet dikdörtgen şekil kesip servis tabağına inek ayağı şeklinde yerleştirin. Kalan şekerli süt ile ıslatın.
2 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetlerini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın. Krem şantinin yaklaşık 1 su bardağını ayrı bir kaba alın, kakao ve sütü ilave edip çırpın. İki ayrı renk krem şantiyi yıldız uçlu krema sıkma torbalarına doldurun. Pastanın üzerini inek şekli vererek kaplayın. Çikolata parçalarıyla ineğe göz ve burun yapın. Buzdolabında 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta