Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Turbo pişirme: 110 °C
Yumurta akını cam veya metal bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Kar haline gelen yumurta akına pudra şekerini azar azar ilave ederek 2 dakika daha çırpmaya devam edin. Süre sonunda buğday nişastasını ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız karışımı 1 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine aralıklı olarak yaklaşık 5 cm uzunluğunda şekiller sıkın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Vişneleri tencereye alın. Üzerine toz şeker, mısır nişastası ve suyu ekleyip nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Sütü tencereye alın. Üzerine pudingi ilave edip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar yavaşça karıştırın.
Soğuyan pudingden 1 tatlı kaşığı kadarını ayırın. Kalan pudingin yarısını kuplara paylaştırın, üzerlerine vişneleri dökün ve tekrar kalan puding ile doldurun. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Ayırdığınız pudingi pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Bezelerin üzerlerine göz ve ağız çizerek süsleyin. Servisten önce bezeleri kupların üzerine batırın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar