Öğütülmüş fındık, kakao, çikolata rendesi ve pudra şekerini bir kaseye alıp karıştırın. Sütü ilave edin ve iyice karıştırın. Bu karışımdan eliniz ile küçük parçalar alıp şekillendirin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Pudra şekeri, portakal kabuğu rendesi, şekerli vanilin, tereyağı veya margarin ve yumurtayı ilave edip yoğurun. Hamuru pişirme kağıdı üzerinde 4-5 mm kalınlığında açın. 9 cm çapında yıldız şeklinde kurabiye kalıbı ile kesin. Etrafındaki hamurları toparlayıp şekilleri kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın. Hazırladığınız çikolatalı fındıklı parçalardan veya renkli şekerlemelerden koyarak yıldızların birer çıkıntısını kol şeklinde üzerlerine doğru katlayın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 13 - 15 dakika
Fırından alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan kurabiyelere süsleme glazürü ile gülen surat ve göz çizip servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler