Mayayı bir kaseye alın, üzerine 2 yemek kaşığı suyu ekleyin, birkaç kez karıştırın ve 10 dakika bekletin.
Unu eleyin. Oda sıcaklığındaki suyu derin bir kaba alın. Üzerine beklettiğiniz maya, toz şeker ve sıvı yağı ekleyin. Unun yarısı ve tuzu ilave edip karıştırın. Orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar kalan unu azar azar ilave edin. Yoğurma süresini kısa tutmaya çalışın. Hamurun üzerini kapatıp 30 dakika bekletin.
Susamları bir tavaya alın ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp geniş ve derin bir kaba aktarın.
Pekmez ve suyu geniş bir kaba alıp karıştırın.
Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her birini önce yuvarlayıp sonra biraz uzatın, yan yana sıralayıp üzerlerini kapatın ve 15 dakika bekletin.
2 adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Turbo pişirme: 200 °C
Süre sonunda hamurlardan birini tezgahta yuvarlayarak 60-70 cm boyunda incelterek uzatın. İkiye katlayıp burun ve uçları eliniz ile sıkıca bastırarak yapıştırın. Pekmezli suya koyup 3-4 kez alt üst çevirin. Çıkarıp susamların üzerine koyun. Arkalı önlü çevirip bulayın. Daha sonra halkayı avuç içleriniz ile hafif bastırarak simit boyutuna gelinceye kadar elinizde çevirin. Fırın tepsisine koyup üzerine hafifçe bastırın. Hamurların tamamını bu şekilde hazırlayıp kızarıncaya kadar pişirin. Simitler hafif kızardığında tepsilerin yerini değiştirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 dakika
Fırından çıkarın. Sıcak veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi