Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Tereyağını eritip soğutun. Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Soğumuş tereyağı, öğütülmüş bisküviler ve sütü kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile bastırarak tabana yayın. Kalıbı buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin.
2 çay bardağı suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltın ve eriyinceye kadar karıştırın. Eridikten sonra kalan 2 çay bardağı soğuk suyu ilave edin ve bir süre daha karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alıp 10 dakika bekletin.
Krem şantiyi ve portakal suyunu çırpma kabına alın, mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Limon kabuğu rendesini ekleyin. Mikserin yüksek devrinde 1-2 dakika daha çırpın. Üzerine soğumuş jeli dökün ve mikserin düşük devrinde malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpın. Kremayı hazırladığınız tabanın üzerine dökün. Buzdolabında 3-4 saat bekletin.
Çilekleri ayıklayıp mutfak robotunda püre haline getirin. Toz şeker, su ve limon suyunu küçük bir tencereye alın. Düşük ısıdaki ocakta karıştırarak 2-3 dakika kaynatın. Süre sonunda çilek püresini ilave edin ve karıştırarak kıvam alıncaya kadar yaklaşık 10 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Servisten önce tatlıyı kalıbından çıkartın ve servis tabağına alın. Çilekli sos ile süsleyip dilimleyin.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta