Sosisleri bir tencereye alın, üzerini kapatacak kadar su ekleyip 5 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve sudan çıkarmadan soğumaya bırakın.
Unu derin bir kaba eleyip mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, margarin ve ılık sütü ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun, üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Galeta ununu düz bir tabağa alın. Soğuyan sosisleri sudan çıkarıp galeta ununa bulayın. Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurun ve merdane ile 20x30 cm boyutlarında açın. Hamurdan 2x30 cm boyutlarında 10 adet şerit kesin. Hamur şeritlerini sosislerin etrafına sarın ve fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp hamurların üzerine sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarıp ılık olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi