Mayayı bir kaseye alın ve üzerine 3 yemek kaşığı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırın ve 10-15 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, yumurta, yumurta akı, krema ve tereyağını ilave edin. Sert yapılı bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabında 20 dakika bekletin.
Dil peynirini minik küpler şeklinde kesin ve bir tabağa alın. Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve soğanları alın. Orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp tabaktaki peynirlerin üzerine dökün. Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve küp doğranmış sosisleri alın. Orta ateşte 7-8 dakika karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğanın üzerine dökün ve kaşık ile karıştırın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hamuru buzdolabından çıkarın. Hamuru limon büyüklüğünde parçalara bölün. Her birini tezgahta merdane ile 13-14 cm çapında açın. Bir kenarlarına dolgu malzemesi koyun ve uzunlamasına yayın. Poğaça şeklinde kapatıp kapattığınız kısımlarına çatal ile bastırarak yapışmasını sağlayın. Fırın tepsisine aralıklı sıralayın. Yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı süt ile karıştırın ve hamurların üzerine sürün. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp 15 dakika bekletin. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi