Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Su, margarin ve toz şekeri bir kaba alıp orta ateşte kaynatın. Unu kaynayan karışıma bir seferde ekleyin, oluşan hamuru sürekli karıştırarak 1 dakika pişirin. Ocaktan alın ve kabuk tutmaması için arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekleyin. Daha sonra hamuru bir çırpma kabına alın ve mikserin çırpıcı uçları ile çırparak yumurtaları teker teker ekletin. Toplam 3 dakika çırptıktan sonra hamur kabartma tozunu ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamurdan yarım tatlı kaşığı büyüklüğünde parçalar alıp başka bir kaşık ile sıyırarak fırın tepsisine aralıklı sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Topları enlemesine ikiye kesin ve içlerine pastacı kremasını doldurun. Buzdolabında 2 saat bekletin.
Yarım çay bardağı şekeri metal pişirme kabına alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda ocaktan alın ve ılıyıncaya kadar bekletin. Ilık erimiş şekerden tatlı kaşığı ile alın, yüksekten ince akıtarak oluşan ince karamel iplerini kırılmamaları için fazla ezmeden elinizle toparlayarak pişirme kağıdı üzerine alın. Eriyen şekeri arada ısıtabilirsiniz. Tamamını bu şekilde hazırlayın.
Servisten önce karamel iplerini topların üzerine yerleştirin.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar