Unu eleyip maya ile karıştırın. Üzerine tuz, şeker, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 8 eşit parçaya bölün. Bir adet hamuru alıp merdane ile 18 cm çapında açın. Üzerine sıvı yağ sürüp bir tepsiye alın. Kalan hamurları da aynı şekilde açıp üzerlerine sıvı yağ sürerek tepsideki hamurun üzerine üst üste koyun. En üst hamura sıvı yağ sürmeyin. Tepsinin üzerini kapatıp buzdolabına koyun ve 15 dakika bekletin.
Zeytinin çekirdeklerini çıkartıp küp şeklinde doğrayın. Üzerine sucuk, kaşar peyniri ve beyaz peyniri ekleyip karıştırın.
Hamuru buzdolabından çıkartıp tezgah üzerine alın ve merdane ile 0,5 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine dolgu malzemesini yayın. Uzun kenarından rulo şeklinde sıkıca sarın. Rulo hamuru bıçak ile 10 eşit parçaya kesin. Hazırladığınız rulo dilimlerini fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine yumurta sarısını sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkartıp ılık servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi