Toz şeker, irmik ve unu tencereye alın. İyice karıştırın. Sütü ilave edip orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, tereyağı ve şekerli vanilini ilave edip karıştırın. 5 dakika bekletip krem şantiyi ilave edin ve 1-2 dakika karıştırın. 35-40 dakika soğumaya bırakın.
Hindistan cevizini bir tabağa alın. Beklettiğiniz karışımdan yemek kaşığı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alın, ikinci bir kaşık ile Hindistan cevizinin üzerine sıyırın. Yuvarlayarak kaplanmasını sağlayın, daha sonra elinizde yuvarlayın. Tamamını bu şekilde hazırlayıp üzerlerine badem batırın. Buzdolabında en az 1 saat bekletip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar