Kalıbın içini streç film ile kaplayın. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Üzümleri ikiye kesin. Toz fındıkları bir kaba alın. Üzerine erittiğiniz çikolata ve sütü ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Üzümleri ekleyip karıştırın ve kalıba alın. Kaşığın tersi ile bastırarak tabana yayın.
Krema, süt ve supangleyi tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp bekletmeden jelatini azar azar ekleyerek mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. 2-3 dakika bekletip hazırladığınız tabanın üzerine yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 3-4 saat bekletin. Süre sonunda küçük ve uzun dilimler şeklinde kesin. Fındık ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar