Bisküvileri mutfak robotunda öğütün ve bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sütü ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Tart kalıbına alın ve kaşığın tersi ile bastırarak kenarlara ve tabana yayın. Buzdolabında bekletin.
Krema ve sütü tencereye alın. Üzerine supangleyi ilave edip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın, jelatini azar azar ekleyerek el çırpıcısı veya mikserin düşük devrinde eriyinceye kadar yaklaşık 1 dakika çırpın.
Öğütülmüş Antep fıstıkların bir kaba alın. Üzerine tereyağı ve balı ilave edip iyice karıştırın. Tartın tabanına yayın. Üzerine supangleyi yayın ve buzdolabında 3-4 saat bekletin. Süre sonunda üzerine Antep fıstığı serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay