24x30 cm çapındaki kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Üzerine elediğiniz un karışımını ilave edin ve mikserin düşük devrinde 1-2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Yaklaşık 6 cm çapında kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile kekten 12-14 adet kalp çıkarın.
Fırını aynı ayarda tekrar çalıştırın. 11x25 cm boyutlarındaki kalıbı margarin ile yağlayın. Un, hamur kabartma tozu ve mısır nişastasını karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine yumurta, süt ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Elediğiniz unu ilave edin ve mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Hamurdan 2-3 yemek kaşığı alıp kalıbın tabanına yayın. Üzerine kakaolu kalp şeklindeki kekleri dik olarak kalıbın ortasına boydan boya aralarında boşluk bırakmadan sıralayın. Üzerine kalan beyaz hamuru kalpleri hareket ettirmeden yavaşça dökün. Kaşık ile düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından aldığınız keki 15 dakika sonra kalıptan çıkarın. Soğutup dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta