Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta, toz şeker ve rom aromasını çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin ve karışıma ilave edin. Mikserin düşük devrinde 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğutun ve 7x7 cm boyutlarında 16 adet kare elde edecek şekilde kesin.
1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltıp mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 4 dakika çırpın. Ahududu ve bademi ekleyip kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız krem şantiyi 8 adet karenin üzerine sürün. Üzerlerine ikinci kek karelerini kapatın.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın ve kareleri kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesin ve pastacıkları süsleyin. Üzerlerine birer adet ahududu ve nane yaprağı batırıp servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta