Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine toz şeker, tuz, yumurta sarıları, margarin, süt, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ilave edip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 3-4 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba dökün. Üzerini kapatıp 40 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Şurubu pişirme süresinin son 10 dakikasında hazırlayın. Toz şeker ve suyu tencereye alın, orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin. 5 dakika kaynatın ve ocaktan alın.
Keki fırından çıkarın, bekletmeden üzerine sıcak şurubu döküp soğumaya bırakın.
Hindistan cevizi serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi