Unu eleyin. Yarısını derin bir kaba alın, mayayı ilave edin ve karıştırın. Tuz, toz şeker, yumurta, süt ve sıvı yağı ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.
Maydanozları yıkayıp kurulayın ve doğrayın. Peyniri çatal ile ezin, maydanoz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.
Susamları yağsız tavada pembeleşinceye kadar kavurun ve geniş bir kaseye alın. Yumurtayı geniş bir kaseye alın, sütü ilave edin ve çatal ile çırpın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Mayalanan hamuru elinizde yuvarlayıp hafif unlanmış tezgahta merdane ile 35x35 cm boyutlarında kare şeklinde açın. Üzerine tereyağını sürün. Peynirli içi hamurun üzerine yayın. Bıçak ile 5 cm genişliğinde şeritler şeklinde kesin. Diğer kenarın ortasından bir kez keserek her şeridi ikiye bölün. Bu şeritlerden birini rulo şeklinde sarın, bu ruloyu tezgaha dik koyup eliniz ile ezerek yaklaşık 1,5 cm kalınlığında daire şekline getirin. Bu hamuru yumurtalı karışıma batırıp çıkarın, daha sonra kenarlarını susama bulayın. Fırın tepsisine alın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın ve 25 dakika bekletin. Süre sonunda pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 22 dakika
Fırından çıkarın. Sıcak veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi