Susamları bir tavaya alın ve orta ısıdaki ocakta hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 3-4 dakika kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un, hamur kabartma tozu, sıvı yağ, su ve kavurduğunuz susamın yarısını derin bir kaba alıp yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, elinizle yuvarlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Ayırdığınız susamı üzerlerine serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp soğutun ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular