Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Yufkalardan 20 cm çapında 16 adet daire kesin. Isıya dayanıklı 4 adet küçük kaseyi yağlanmış fırın tepsisine ters çevirerek sıralayın ve kaselerin dışlarını margarin ile iyice yağlayın. Yufkaların üzerine fırça yardımı ile süt sürün. Her kasenin üzerini üst üste dörder yufka ile kaplayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkardığınız yufkaları ters çevirin, 5 dakika sonra kaseleri çıkartın ve soğumaya bırakın.
Elmanın kabuğunu soyup, çekirdekli kısmını ayıklayın ve halka şeklinde kalın dilimleyin. Her yufkanın içine birer dilim elma yerleştirin.
Aşureyi 2 su bardağı su ve 1,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. 20 dakika kaynatıp ocaktan alın, dilimlenmiş muzu ekleyin. 5-10 dakika soğutup yufkadan kaselere paylaştırın.
Soğutup susam, ceviz ve nar ile süsleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar