Unu eleyin. Yarısını derin bir kaba alın, mayayı ilave edin ve karıştırın. Tuz, toz şeker, sıvı yağ, süt ve suyu ekleyip karıştırın. Kalan unu azar azar ilave ederek yoğurun. Yumuşak bir hamur haline gelince daha fazla un eklemeyin ve 4-5 dakika daha yoğurmaya devam edin. Hamuru 8 eşit parçaya bölün, her birini tezgah üzerinde yuvarlayarak 15 cm boyunda uzatın ve yan yana sıralayın. Üzerlerini kapatıp 15 dakika bekletin. Daha sonra hamurlardan birini alın, yuvarlayarak uzatın, ikiye katlayıp burun ve iki ucu eliniz ile bastırarak sıkıca yapıştırın. Birleşme noktasını kısa bir süre tekrar yuvarlayıp iyice birleşmesini sağlayın. Tamamını bu şekilde hazırlayın. Derin bir kaba su koyun, susamları da ayrı bir kaba alın. Hamurlardan birini alın, suya koyup 4-5 kez çevirin, çıkarıp susamın üzerine koyun. Susamın içinde arkalı önlü çevirip kaplanmasını sağlayın. Elinizde alıp avuç içlerinizde çevirerek eşit kalınlığa ve simit boyutuna gelinceye kadar esnetin. Tamamını bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın. 50 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Süre sonunda simitleri fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın. Sıcak veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi