Unu bir kaba eleyin. Üzerine mayayı ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Toz şeker, şekerli vanilin, yumurta, tereyağı ve ılık sütü ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.
Tereyağını çırpma kabına alın ve mikser ile kremsi bir yapı oluşuncaya kadar yaklaşık 1-2 dakika çırpın. Tahin, esmer şeker ve tarçını ekleyip 1 dakika daha çırpın.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Merdane ile 30x50 cm boyutlarında açın. Hazırladığınız dolguyu hamurun üzerine yayın ve hamuru uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın (Şekil 1). 12 dilim çıkacak şekilde dilimleyin. Dilimlerin kesilen tarafları yukarı bakacak şekilde pişirme kabına sıralayın (Şekil 2). Üzerini mutfak bezi ile kapatın ve 15-20 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda kalıbı fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından alın ve üst malzemeleri hazırlamaya başlayın.
Yaprak bademleri bir tavaya alın, orta ısıdaki ocakta hafif pembeleşinceye kadar kavurun ve soğumaya bırakın. Tereyağı, krema ve pudra şekerini çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dakika çırpın. Ilık olan tatlının üzerine yayın ve bademleri serpin. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi