Helvayı ve yarım çay bardağı sütü derin bir kaba alın, mikser ile pürüzsüz bir yapı elde edinceye kadar yaklaşık 2 dakika çırpın. Üzerini kapatıp buzdolabında 2 saat bekletin.
Fırını belirtilen ayarda ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Muhallebiyi 4 su bardağı süt ile 4-5 dakika kaynatarak pişirin. Ocaktan alıp ısıya dayanıklı kaplara, üstten birer cm boşluk kalacak şekilde doldurun.Üzerlerine helvalı karışımı yayın, susam veya ceviz serpin. Fırın tepsisine 1 cm derinliğinde su doldurun, kapları içine oturtun ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Ilık veya soğuk servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar