Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu, pudra şekeri, süt, tereyağı ve yumurta akını bir kaba alıp yoğurun. Hamuru iki pişirme kağıdı arasına alın ve merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Yaklaşık 4 cm çapındaki kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile şekiller çıkarın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin. Kalan hamurları toparlayıp aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Glazürün bir poşetini 2-2,5 yemek kaşığı süt ile karıştırın. İkinci poşet glazürün üzerine pembe pudra şekerini ilave edip karıştırın. 2-2,5 yemek kaşığı süt ve kırmızı jel renklendiriciyi ekleyip karıştırın. Her iki glazürü pişirme kağıdından hazırladığınız hunilere doldurun, uçlarını makas ile kesin ve kurabiyelerin üzerini kaplayın.
Kakao, pudra şekeri ve suyu karıştırarak kakaolu glazür elde edin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu ince kesin ve kurabiyelerin üzerlerine gözler çizin. Glazürler donunca servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler