Muffin kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yulaf ezmesinden yarım su bardağı alıp mutfak robotunda ince öğütün ve derin bir kaba alın. Üzerine 2 su bardağı yulaf ezmesi ve bademi ekleyip kaşık ile karıştırın. Rendelenmiş elma, bal, portakal kabuğu rendesi ve sütü ilave edip eliniz ile yoğurun. Karışımı muffin kalıbının bölmelerine paylaştırın. Eliniz ile bastırarak taban ve kenarları eşit kalınlıkta kaplayacak şekilde yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine pudingi boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Yulaflı sepetleri kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Soğuyan pudingi sepetlerin içlerine doldurun. Buzdolabına alın ve servis yapıncaya kadar en az 2 saat bekletin.
Tatlıların üzerine çilek dilimleri ve yaban mersinlerini sıralayın, Antep fıstığı serpin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar