Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine mayayı ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine şekerli vanilin, toz şeker, tuz, yumurta, sıvı yağ ve ılık sütü ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Mayalanan hamuru tezgaha alın ve kısa bir süre yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alın. 20 cm uzunluğunda rulo yapın ve iki ucu birleştirerek U şeklinde kıvırın. Uçları kulak şeklinde açık bırakıp kapalı olan alt kısmını ortaya doğru katlayın. Hafifçe bastırarak düzeltin. Uç kısımları inceltip iki yana doğru açın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısı ve sütü çatal ile çırpıp üzerlerine sürün. Göz ve burun şeklinde çikolata parçaları batırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi