Kuru üzümleri bir kaseye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. 10 dakika bekletip suyunu süzün ve kağıt havlu üzerine yayın.
Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. 0,5 cm kalınlığında dilimleyip derin bir kaba alın. Üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker ve tarçını serpip eliniz ile yavaşça karıştırın.
24 cm çapındaki tavayı sıvı yağ veya tereyağı ile yağlayın. Üzerine 1 yemek kaşığı toz şekeri serpin. Elma dilimlerini boşluk kalmayacak şekilde yerleştirip yarım çay bardağı cevizi üzerine serpin.
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta, toz şeker, sıvı yağ, süt ve şekerli vanilini ayrı bir kaba alın. El çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerine un karışımını ilave edip pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Yarım çay bardağı ceviz ve kuru üzümleri ekleyip karıştırın. Tavadaki elma dilimlerinin üzerine döküp kaşık ile yayın. Tavanın kapağını kapatıp ocağın orta gözünde en düşük ayarda 15 dakika pişirin.
Pişirme kağıdından 35x35 cm boyutlarında bir parça kesin ve kek boyutundan daha büyük olan düz bir tabağa serin. Süre sonunda tavanın kapağını açın. Hamurun üzeri kabuk tutmuş ise çevirmeye hazırdır. Spatula ile yanlardan biraz kaldırarak keki pişirme kağıdı serili tabağa ters çevirin. Pişirme kağıdı ile birlikte tavaya koyun ve kapağı açık olarak 10-15 dakika daha pişirin. Tavadan pişirme kağıdı ile birlikte alın ve servis tabağına koyun. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta