Taze soğanları ince olarak doğrayın ve derin bir kaba alın. Üzerine maydanoz, dereotu ve tulum lorunu ekleyip kaşık ile karıştırın.
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta, süt, tuz ve karabiberi ayrı bir kaba alın. El çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerine un karışımını ilave edip pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Üzerine hazırladığınız otlu karışımı ekleyip karıştırın. 26 cm çapındaki tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı döküp fırça yardımı ile her tarafına sürün. Üzerine hazırladığınız hamuru döküp kaşık ile düzgünce yayın. Tavanın kapağını kapatıp ocağın orta gözünde en kısık ayarda 10 dakika pişirin. Süre sonunda kapağı açın. Hamurun üzeri kabuk tutmuş ise üzerine kalan sıvı yağı sürün. Spatula ile yanlardan biraz kaldırarak böreği ters çevirerek düz bir tabağa çıkarın. Tekrar tavaya alarak diğer yüzünü de kapağı kapalı olarak 10 dakika daha pişirin. Tavadan çıkarıp servis tabağına alın. Sıcak veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi