Sütü tencereye alın ve üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin. Süre sonunda ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutun.
Tahin ve toz şekeri bir kaseye alın ve iyice karıştırın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
4 adet baklavalık yufkanın arasına tahin ve tereyağı sürerek üst üste koyun. En üste tereyağı sürün. Üzerine 2-3 yemek kaşığı tavukgöğsü yayın. 1 yemek kaşığı ceviz serpin ve rulo şeklinde sarın. Bıçak ile 4 eşit parçaya kesin ve yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Tepsideki tatlıların üzerine kalan tereyağını sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın.
Toz şeker ve suyu tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın. Süre sonunda ocaktan alın. 10 dakika bekletin ve tatlıların üzerine dökün. Soğuduktan sonra üzerlerine ceviz serpin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar