2,5 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, tereyağını ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak bekletin.
Toz şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve yufkaların hazırlanışına geçin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
15 adet baklavalık yufkayı üst üste tezgaha koyun. Pişirme kalıbını ortasına koyup bıçak ile tepsinin etrafından yufkaları kesin. Kestiğiniz yuvarlak yufkaları kenara alın ve üzerini kapatın. Kalan parçaları ince kısımlarından keserek dörde bölün. Tepsiyi eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Parça yufkaların 10 adedini aralara tereyağı sürerek eşit kalınlıkta olacak şekilde tabana sıralayın. Antep fıstıklarını serpin. Parça yufkalardan 5 sıra yapın. Daha sonra 2 adet yuvarlak yufka koyun. Tüm yufkaların arasına tereyağı sürmeye devam edin. Üzerine tavukgöğsünü yayın. 5 adet yuvarlak yufka, kalan parça yufkalar ve en son kalan yuvarlak yufkaları üzerine sıralayın.
Bıçak ile 12 dilim olacak şekilde kesin ve kestiğiniz yerlerden tekrar geçin. Üzerine kalan tereyağını dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve 5 dakika bekletin. Ilık şurubu üzerine dökün ve soğumaya bırakın. Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar