Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp tereyağını ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Kadayıfları 5-6 cm uzunluğunda kesip geniş bir tepsiye alın. Eritilmiş tereyağını üzerine gezdirerek dökün. Eliniz ile alttan üste doğru fazla ezmeden karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Üzerine Antep fıstığını ekleyip kadayıfın her tarafına eşit gelecek şekilde karıştırın. Kadayıfların yarısını eliniz ile bastırarak kalıba yayın. Üzerine tavukgöğsünü kaşık ile her tarafına eşit gelecek şekilde paylaştırın ve yayın. Kalan kadayıfı üzerine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkardığınız kadayıfı 5 dakika bekletip üzerine soğuk şurubu dökün ve soğumaya bırakın. Antep fıstığı ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar