Yaban mersini, toz şeker, mısır nişastası ve suyu tencereye alın. Nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Sütü tencereye alın, üzerine tavukgöğsü poşetini ekleyin ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Hurmaların çekirdeklerini ayıklayın ve iri parçalara kesin. Toz badem, hurma ve eritilmiş çikolatayı mutfak robotuna alın. Tüm malzemeler birleşinceye kadar birkaç kez çalıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıbın tabanına yayın.
Süzgeci derin bir kabın üzerine yerleştirin. Soğuyan yaban mersinli karışımı süzgece alın ve tanelerini ezmeden suyunu süzün. Süzülen yaban mersinli suyu tavukgöğsüne ekleyin ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Kalıptaki tabanın üzerine yayın. Süzgeçte kalan yaban mersini tanelerini hafifçe batırarak tatlının üzerine dizin. Buzdolabına alın ve 3-4 saat bekletin. Süre sonunda dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta