Tavuk göğsü etini yıkayıp tencereye alın. Üzerini kapatacak kadar su ilave edin ve orta ısıdaki ocakta yumuşayıncaya kadar pişirin.
Haşlanmış tavuğu küçük küpler şeklinde kesin ve tavaya alın. Üzerine sıvı yağ ve tuzu ekleyip orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. Ocaktan alıp garnitür ve karabiberi ekleyin ve karıştırın. Krema ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin ve karıştırın.
Yumurtayı bir kaseye alın ve çatal ile çırpın. Unu ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz ve küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağını ilave edin. Parmak uçlarınız ile ovalayarak karıştırın. Granül haline gelince çırpılmış yumurta ve soğuk suyu ilave edip ısınmasına izin vermeden hızlıca toparlayın. Hamurun 2/3'ünü streç film üzerine alın ve eliniz ile bastırarak 15 cm çapında açın. Diğer hamuru da streç film üzerinde 15 cm çapına getirin. Her iki hamuru ayrı ayrı streç film ile sarıp buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Büyük hamuru pişirme kağıdı üzerine alın ve merdane ile 30 cm çapında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte kaldırıp kalıbın içine ters çevirerek yerleştirin. Eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına yayın. Daha sonra parmak uçlarınız ile yukarıya doğru bastırarak kalıbın kenarlarında 3 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturun. Üzerine hazırladığınız sebzeli tavuk karışımını doldurun ve kaşık ile yayarak düzeltin. İkinci hamuru pişirme kağıdı üzerine alın. Üzerine de pişirme kağıdı koyup merdane ile 27 cm çapında açın. Üzerindeki pişirme kağıdını çıkarıp alttaki ile birlikte kaldırın, ters çevirerek dolgunun üzerine kapatın. Pişirme kağıdını yavaşça çıkarıp kenarlarını hafifçe bastırarak şekilli olarak alt ve üst hamuru birbirine yapıştırın. Yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı sütü ekleyip karıştırın ve hamurun üzerine sürün. Hamurun orta kısmına bıçak ile 1 cm derinliğinde kesikler yapın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika
Fırından çıkarıp dilimleyerek ılık servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay