Unu derin bir kaba eleyip üzerine mayayı ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tuz, süt, su, sıvı yağ ve yumurta sarısını ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.
Taze soğanları ayıklayıp yıkayın ve ince doğrayın. Tavaya alıp sıvı yağı ekleyin ve orta ateşte 6-7 dakika kavurun. Ocaktan alın, üzerine dereotu ve maydanozu ekleyip karıştırın. 10 dakika bekletip tulum peyniri rendesi ile kaşar peyniri rendesini ilave edin ve karıştırın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Hafif unlanmış tezgaha alın ve 4 eşit parçaya bölün. Bir parçayı alın ve unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında yuvarlak açın. Üzerine iç malzemenin 1/4'ünü koyun. Kenarlarda 2 cm boşluk bırakacak şekilde hamurun bir yarısının üzerine yayın. Hamurun boş kısmını dolu kısmın üzerine, 1 cm gerisinde bırakarak poğaça şeklinde kapatın. Alt hamurun dışta kalan kısmına yumurta akı sürüp kaldırarak üst hamurun üzerine kapatın. Elinizle hafifçe bastırarak yapıştırın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın. Hamurun üzerini 3-4 yerinden kesin. Üzerlerine yumurta akı sürüp kaşar peyniri rendesi serpin. 20 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi